Interieur & Stylingadvies voor een perfecte ambiance gratis informatie en inspiratie
Gratis informatie en inspiratie voor Interieur & Stylingadvies
Interieur & Stylingadvies voor een perfecte ambiance
Gratis informatie en inspiratie voor Interieur & Stylingadvies

voor een perfecte ambiance

Welke woonstijl past bij mij?

Interieur stijlen

Door voordat je een ruimte inricht, te bepalen welke woonstijl je wilt toepassen, ben je in staat harmonie te creëren tussen het gebruik van de juiste meubels, accessoires en kleuren die passen bij één of meerdere woonstijlen.

Vind je het lastig om te bepalen welke woonstijl bij je past? Of heb je nog geen idee van welke woonstijl(en) je zou kunnen toepassen? Dan kun je op twee verschillende manieren achterhalen naar welke woonstijl of misschien wel meerdere woonstijlen je voorkeur uitgaat.

De eerste manier om te achterhalen naar welke voorkeur je woonstijl uitgaat is door het maken van een moodboard. Daarnaast is het echter tevens mogelijk om aan de hand van het maken van een woontest te achterhalen naar welke woonstijl je voorkeur uitgaat.

Een moodboard maken

Met behulp van een moodboard kun je door middel van afbeeldingen en eventueel teksten achterhalen waar je voorkeur voor één of meerdere woonstijlen ligt. Het maken van een moodboard is eenvoudig zelf uit te voeren. Het enige wat je nodig hebt is verschillende woonbladen, foamboard, papier, een schaar en lijm. Van belang is dat in de woonbladen afbeeldingen staan van verschillende woonstijlen, meubels, vormen en kleuren. De afbeeldingen die je aanspreken plak je op het moordboard. Uiteindelijk dien je uit het moordboard te kunnen afleiden naar welke woonstijl of misschien meerdere woonstijlen je voorkeur uitgaat. Lees meer over hoe je een moodboard maakt.

Moodboard

Een woontest maken

Het is tevens mogelijk om een woontest te maken. In deze test zijn verschillende vragen en antwoorden opgenomen die zijn gekoppeld aan een bepaalde woonstijl. Uit de antwoorden herleidt de test naar welke woonstijl jouw voorkeur uitgaat.

Houd er echter wel rekening mee dat een woontest zich kan beperken tot een bepaald aantal woonstijlen. hierdoor kan het voorkomen dat je denkt dat je voorkeur uitgaat naar een bepaalde woonstijl, echter als de associaties die zijn gekoppeld aan deze woonstijl niet zijn opgenomen in de woontest dan zal de uitkomst niet overeenkomen met wat je in gedachten had.

Doe de woontest

Een moodboard en een woontest maken

Het is natuurlijk tevens mogelijk om zowel moodboard als een woontest te maken of misschien zelf ook op zoek te gaan naar andere woontesten en ook deze te maken. Je komt er op deze manier achter wat er allemaal mogelijk is met welke woonstijlen en waar je voorkeur naar uitgaat.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven