Interieur & Stylingadvies voor een perfecte ambiance gratis informatie en inspiratie
Gratis informatie en inspiratie voor Interieur & Stylingadvies
Interieur & Stylingadvies voor een perfecte ambiance
Gratis informatie en inspiratie voor Interieur & Stylingadvies

voor een perfecte ambiance

Modern interieur

Een modern interieur is te herkennen aan de strakke lijnen en vormen waarbij sereniteit één van de belangrijkste ijkpunten is. Wanneer we kijken naar de definitie van ‘modern’, zien we dat daarmee het volgende wordt geassocieerd: actueel, bij de tijd, eigentijds, flitsend, hedendaags, hip, etc. Een eigentijds interieur komt dan ook overeen met de moderne woonstijl. Wanneer we uitgaan van een modern interieur dan kunnen we vaststellen dat dit type interieur zich kenmerkt door gebruik van strakke lijnen en vormen en openheid en ruimtelijkheid wat allen zorgt voor een minimalistische, serene uitstraling. Tevens de quote “Less is more” is zeer van toepassing op de moderne woonstijl.

Modern interieur

Welke kleuren zijn kenmerkend voor een modern interieur?

In een modern interieur is eigenlijk alles mogelijk qua kleurgebruik. Je kunt het je zo gek niet bedenken maar alle kleurcombinaties zijn denkbaar. Velen zullen een modern interieur associëren met de kleuren zwart, wit en een felle primaire kleur als accentkleur. Echter door gebruik te maken van een natuurlijke kleur in combinatie met wit creëer je alsnog een modern interieur. Door enkel een natuurlijke kleur als aanvullende kleur te gebruiken, zorg je voor net wat meer warmte in je interieur. Pas de 60/30/10 regel toe om balans met betrekking tot de kleuren die je in je modern interieur gebruikt te creëren.

De basisaspecten zoals strakke lijnen en vormen en openheid en ruimtelijkheid voer je vervolgens door in de ruimte zelf en in de meubels zodat je in een handomdraai een modern interieur hebt staan.

Een egaal strakke vloer

Met een egale strakke vloer wordt de basis gelegd in een modern interieur. De gietvloeren die momenteel zeer populair zijn in een industrieel interieur, lenen zich tevens bij uitstek voor een moderne inrichting. Verschil is enkel dat in een modern interieur de vloer compleet egaal dient te zijn, wil deze goed tot zijn recht komen. Minimalisme en sereniteit wordt hiermee namelijk benadrukt. In een industrieel interieur mag de betonnen gietvloer juist wat meer een geleefde indruk achterlaten waardoor deze niet compleet egaal hoeft te zijn.

Lichte muren

De muren vormen net zoals de vloer één van de basisonderdelen van de moderne inrichting en ook daarvoor geldt dat deze zo egaal mogelijk dienen te zijn zodat de moderne woonstijl volledig tot haar recht komt. Indien de muren nog gestuukt dienen te worden, laat deze dan volledig glad stuken. Gebruik daarnaast een lichte kleur als basiskleur voor de muur om openheid en ruimtelijkheid te waarborgen. Door één muur in te vullen met een andere, aanvullende kleur creëer je balans in het kleurenpalet binnen het moderne interieur. Laat de aanvullende kleur tevens terugkomen in bijvoorbeeld de gordijnen of meubels. Echter let wel op dat je enkel 30% van de ruimte invult met de aanvullende kleur. Door uit te gaan van de 60/30/10 regel weet je zeker dat je de juiste hoeveelheid kleuren gebruikt.

Lees meer over hoe je zelf een muur verft.

Modern interieur woonkamer

Strakke meubels

De meubels in een modern interieur kenmerken zich door de toepassing van strakke lijnen en vormen. ‘Less is more’ is bij uitstek van toepassing op moderne meubelstukken. Voer de aanvullende kleur, die je reeds hebt toegepast op bijvoorbeeld één van de muren, tevens door op één van je meubelstukken zodat 30% van je ruimte wordt gevuld met deze kleur. Net zoals dat de structuur van de vloer en de muren egaal dient te zijn, geldt dit tevens voor het oppervlak van de meubels. Gebruik egale stoffen zodat de meubels één worden met het moderne interieur.

Moderne woonaccessoires

Hoe richt je een modern interieur in?

Zelf een ruimte modern inrichten? Volg dan onderstaand stappenplan zodat je zeker weet dat je de juiste keuzes maakt.

 1. Maak een modern moodboard

  Maak een moodboard die laat zien hoe jouw moderne interieur eruit moet komen te zien. Er bestaan legio woonbladen waar je inspiratie met betrekking tot de moderne woonstijl uit kunt halen. Knip de afbeeldingen die je aanspreken uit en plak die op een groot bord. Het moodboard geeft je houvast om uiteindelijk je ruimte op moderne wijze in te richten.

 2. Bepaal de kleuren

  Bepaal aan de hand van het moodboard welke kleuren je terug wilt laten komen in je moderne interieur.

 3. Maak van de ruimte een plattegrond op schaal

   

 4. Bepaal met welke meubels je het interieur wilt inrichten

  Teken de meubels op dezelfde schaal als dat je de ruimte hebt getekend. Knip de meubels uit en richt zo op schaal je interieur in. Je voorkomt hierdoor het probleem dat je meubels te groot of te klein zijn voor de ruimte. Heb je nog meubels? Maak dan de keuze of deze passen bij de moderne woonstijl. Wees wel kritisch want een meubelstuk dat niet binnen de moderne stijl past, breekt het totale interieur. Het is wellicht tevens mogelijk om het meubelstuk op dusdanige wijze aan te passen dat het toch matcht met de moderne stijl. Een lik verf kan bijvoorbeeld al erg veel doen.

Scroll naar boven