Interieur & Stylingadvies voor een perfecte ambiance gratis informatie en inspiratie
Gratis informatie en inspiratie voor Interieur & Stylingadvies
Interieur & Stylingadvies voor een perfecte ambiance
Gratis informatie en inspiratie voor Interieur & Stylingadvies

voor een perfecte ambiance

Ton sur ton kleuren

Ton sur Ton interieur kleuren

Ton sur ton kleuren zijn dezelfde kleuren in een verschillende tint en worden ook wel monochrome kleuren genoemd. De trend komt uit Frankrijk en betekent letterlijk ’tint op tint’. Door gebruik te maken van deze kleuren creëer je eenvoudig harmonie in je interieur doordat de kleuren die je toepast altijd op elkaar aansluiten. Om het interieur toch spannend te houden, wordt voldoende nuance in de verschillende kleurtinten aangebracht en worden verschillende materialen gebruikt.

Ton sur ton kleuren
Ton sur ton kleuren

Pas ton sur ton kleuren toe met behulp van de 60/30/10 regel

Ben je dus helemaal weg van één bepaalde kleur? En wil je geen andere kleur in je interieur doorvoeren? Voer deze kleur dan in verschillende tinten door in je interieur. Zorg er wel voor dat er voldoende contrast tussen de kleurtinten zit om het toch spannend te houden. De combinatie van kleuren in een verschillende tint is eenvoudig toe te passen in je interieur met behulp van de 60/30/10 regel. Dit houdt in dat je drie verschillende kleur tinten gebruikt. Voor de basiskleur gebruik je bijvoorbeeld een lichte kleurtint, voor de aanvullende kleur gebruik je een iets donkerdere tint en voor de accentkleur gebruik je een nog donkerdere tint. Let wel op deze drie kleuren zijn wel allemaal hetzelfde, enkel de tint verschilt van elkaar.

Ton sur ton kleuren combineren met complementaire kleuren

Het is natuurlijk mogelijk om je interieur enkel met monochrome kleuren in te vullen. Echter door op zeer subtiele wijze een complementaire kleur aan het kleurenpalet toe te voegen, kun je een schitterend kleureneffect creëren. Gebruik dus tevens een complementaire kleur zodat een prachtige, harmonieuze kleurencombinatie ontstaat.

Ton sur ton kleuren combineren met harmonieuze kleuren

Hetzelfde geld voor het combineren van monochrome kleuren met een harmonieuze kleur. Ook op deze wijze creëer je een prachtige, harmonieuze kleurencombinatie. Je gebruikt hierbij namelijk zowel verschillende kleuren met eenzelfde tint als een kleur die langs een monochrome kleur op de kleurencirkel van Johannes van Itten ligt.

Meer kleuren

Lees bovendien meer over onderstaande items die betrekking hebben op interieur kleuren.

Scroll naar boven