Interieur & Stylingadvies voor een perfecte ambiance gratis informatie en inspiratie
Gratis informatie en inspiratie voor Interieur & Stylingadvies
Interieur & Stylingadvies voor een perfecte ambiance
Gratis informatie en inspiratie voor Interieur & Stylingadvies

voor een perfecte ambiance

Harmonieuze kleuren

Harmonieuze kleuren zijn kleuren die naast elkaar op de kleurencirkel van Johannes van Itten liggen. Combineer je deze kleuren met elkaar? Dan zorg je altijd voor balans en rust in je interieur. Het kan dus bijna niet fout wanneer je deze kleuren met elkaar combineert. Harmonieuze kleurencombinaties zijn bijvoorbeeld: geel, rood en oranje of paars blauw en groen. Meng je de kleuren met zwart, wit of grijs? Dan leg je de nadruk nog meer op het harmonieuze effect.

Harmonieuze kleuren
Harmonieuze kleuren

Het toepassen van een harmonieus kleurenpalet is geschikt voor iedere ruimte. Van de woonkamer en de keuken tot de slaapkamer, etc. Een harmonieuze kleurencombinatie doet het altijd goed. Veel voorkomende harmonieuze kleurencombinaties zijn bijvoorbeeld: oranje-rood, blauw-turquoise en groen-geel. Pas de combinatie oranje-rood toe voor een huiselijke en warme sfeer. Deze kleuren behoren namelijk ook wel tot de warme kleuren. Pas de kleurencombinatie blauw-turquoise toe om sereniteit te benadrukken en combineer groen en geel met elkaar om een rustige, maar toch ietwat speels effect te creëren.

Pas harmonieuze kleuren toe met behulp van de 60/30/10 regel

Het is tevens mogelijk om harmonieuze kleuren in je interieur toe te passen met behulp van de 60/30/10 regel. Dit houdt in dat je je interieur, aan de hand van drie kleuren die naast elkaar op de kleurencirkel van Johannes van Itten, vult met een bepaalde hoeveelheid kleur. 60% van de ruimte wordt hierbij gevuld met een basiskleur, 30% met een aanvullende kleur en 10% met een accentkleur.

Meer kleuren

Lees bovendien meer over onderstaande items die betrekking hebben op interieur kleuren.

 

Scroll naar boven