Interieur & Stylingadvies voor een perfecte ambiance gratis informatie en inspiratie
Gratis informatie en inspiratie voor Interieur & Stylingadvies
Interieur & Stylingadvies voor een perfecte ambiance
Gratis informatie en inspiratie voor Interieur & Stylingadvies

voor een perfecte ambiance

Interieur Kleuren 2021

Brave Ground interieurkleur 2021 Flexa 2

2021 is weer een jaar vol met nieuwe trends waartoe ook nieuwe kleuren behoren. Is je interieur toe aan verandering? Door enkel de kleur of kleuren in je interieur aan te passen, creëer je al een complete verandering die veel teweeg brengt. En wat is er nou mooier dan één van dé interieurkleur van 2021 toe te passen, zodat je interieur helemaal met de tijd van nu meegaat. Onderstaand dé interieurkleuren van 2021.

Sandstone Beige & Brave Ground

Sandstone Beige en Brave Ground zijn helemaal hip en happening. Ze behoren tot de belangrijkste interieur kleuren van 2021. Beide kleuren beschikken over prachtige, neutrale terra cotta kleurtonen en benadrukken het natuurlijke karakter in een interieur.

De kleuren komen uitstekend tot hun recht in verschillende interieurstijlen als een vintage interieur, een landelijk interieur, een industrieel interieur etc. Ondanks dat tussen beide kleuren weinig verschil zit, is een subtiel verschil in de kleurtoon zichtbaar, zie onderstaande.

Trendkleuren 2021 Brave Ground en Sandstone Beige naast elkaar op de muur getest
Trendkleuren Brave Ground en Sandstone Beige naast elkaar op de muur gestest

 

Sandstone Beige Interieurkleur 2021 Karwei 1

Donkerblauw

Naast bovengenoemde terra cotta kleurtonen is donkerblauw een belangrijke interieur trend van 2021. Daar waar 2020 volledig in het teken stond van de trendkleuren Tranquil Dawn en Chinese Porcelain. Lijkt het erop dat donkerblauw is afgeleid van één van deze trendkleuren, namelijk Cinese Porcelain. Geef je interieur een nieuwe look met één van de nieuwe trendkleuren van 2021: Sandstone Beige, Brave Ground of donkerblauw. Op onderstaande afbeelding zien we dat donkerblauw als basiskleur is gebruikt en Brave Ground als Secundaire kleur.

Trendkleur 2021 Donkerblauw Interieurkleuren
Donkerblauw
Brave Ground interieurkleur 2021 Flexa 5

Grijs

Naast Sandstone Beige, Brave Ground en Donkerblauw, zien we dit jaar ook veel grijze kleuren terug in interieurs. Grijs doet het goed als basiskleur bijvoorbeeld door de kleur terug te laten komen in betonlook muren, maar is ook zeker een geschikte secundaire kleur om rust en balans in een ruimte te creëren.

Trendkleur 2021 Comfortable Grey WE Z109 Interieurkleuren
Comfortable Grey
Trendkleur 2021 Smokey Grey WE-Z083 Interieurkleuren
Smokey Grey
Trendkleur 2021 Grey Cloud WE-Z074 Interieurkleuren
Grey Cloud
Trendkleur 2021 Restart Grey WE-Y148 Interieurkleuren
Restart Grey

Pasteltinten / Poedertinten

De pasteltinten, ook wel Poedertinten genoemd zijn terug van weggeweest. Benadruk een romantisch karakter met poeder roze, blauwe, groene of gele muren door de pasteltint als basiskleur of secundaire kleur te gebruiken. Pas een pasteltint toe als basiskleur of secundaire kleur toe in combinatie met een witte tint zoals RAL 9001, RAL 9003, RAL 9010 of RAL9016 voor een romantisch effect. Door juist een tegenhanger of donkerdere pasteltint te gebruiken, geef je de ruimte extra power.

Interieurkleur trendkleur 2021 pastelkleur roze
Pastelkleur roze
Interieurkleur trendkleur 2021 pastelkleur lila roze
Pastelkleur lila roze
Interieurkleur trendkleur 2021 pastelkleur lichtroze
Pastelkleur lichtroze
Interieurkleur trendkleur 2021 pastelkleur groen
Pastelkleur groen
Interieurkleur trendkleur 2021 pastelkleur blauw
pastelkleur blauw

Zwart & Wit

Zwart & Wit blijven populair en vormen ook dit jaar weer onderdeel van dé interieur trends van 2021. Daar waar zwarte, stalen elementen de contouren in het interieur in 2020 benadrukten, blijft deze trend zich voortzetten. Ook witte, lichte interieurs waarmee de Scandinavische interieurstijl of moderne interieurstijl wordt benadruk blijven gewild.

Trendkleur 2021 Zwart Interieurkleuren
Zwart

Goud

Door gouden kleurnuances aan je interieur toe te voegen, creëer je een bijzonder verfijnde uitstraling. Zwart met goud creëert een schitterend, chique effect. En de combinatie van wit met goud, creëert daarentegen juist een paradoxaal effect door de frisse ondertoon van de witte kleur en de warme, stijlvolle schittering van het goud. Pak uit met goud door de kleur als secundaire kleur in een interieur op de muur toe te passen of benadruk de finesse van het stijlvolle karakter van een interieur door de kleur als accentkleur toe te passen en terug te laten komen in accessoires.

Trendkleur 2021 Goud - Interieurkleuren
Goud

Groen

De laatste kleur interieur trend van 2021 is de groen. Natuurlijke groentinten zoals mosgroen, olijfgroen, liquid green en deep forest zijn niet weg te denken in een botanische interieur of een urban jungle het interieur. Voer de kleur door als basiskleur, secundaire kleur of als accentkleur in planten en accessoires.

Trendkleur 2021 - Mosgroen
Mosgroen
Trendkleur 2021 - Olijfgroen
Olijfgroen

Waarom behoort een kleur tot dé interieur kleur van het jaar?

Om te kunnen bepalen wat dé interieur kleur voor het jaar 2021 is, dient allereerst gekeken te worden naar wat gerenommeerde verffabrikanten als Flexa en Karwei hierover zeggen. Ieder jaar brengen verschillende partijen een nieuwe trendkleur aan het licht. Hieronder lees je meer over welke kleur volgens welke partij, dé interieurkleur voor 2021 is.

Brave Ground; dé interieur kleur van 2021 volgens Flexa

Voor Flexa is Brave Ground dé interieurkleur voor het jaar 2021. Flexa geeft aan: “Brave Ground™ is een warme, natuurlijke neutrale kleur die zorgt voor bolster en balans in elke kamer. Lees hier waarom dit de kleur van dit moment is en laat je inspireren door combinaties met andere tinten.”

Brave Ground interieurkleur 2021 Flexa 1
De interieurkleur van 2021: Brave Ground

Brave Ground is een neutrale, natuurlijke kleur met een aardse kleurtoon die staat voor eenvoud. 2021 staat volledig in het teken van het opmaken van de balans en het inslaan van een nieuwe positieve weg vooruit door te vertrouwen op onszelf, door samen te werken, voort te borduren op het verleden en toekomstplannen te maken. Deze trendkleur biedt bovendien zowel stabiliteit als mogelijkheden en een stevige basis voor veranderingen en creativiteit.

Sandstone Beige; de interieur kleur van 2021 volgens Karwei

Sandstone Beige is vanuit het oogpunt van Karwei dé interieurkleur voor het jaar 2021. Karwei geeft aan: “De kleur van het jaar 2021 is Sandstone beige. Aards en elegant in één. Deze subtiele ingetogen kleur creëert heerlijke rust in je huis en laat andere items shinen. Zó mooi! Sandstone beige komt in alle woonstijlen waanzinnig tot zijn recht, van industrieel tot klassiek en van minimalistisch tot retro. En deze kleur trend is in 2021 zeker weten een blijvertje!”

Sandstone Beige Interieurkleur 2021 Karwei 1
De interieurkleur van 2021: Sandstone Beige

Sandstone Beige is een subtiele ingetogen kleur met een aardse en elegante kleurtoon. Deze kleur vormt de basis voor rust in huis en laat andere kleuren stralen. Combineer deze trendkleur met andere aardse tinten, als warme tegenhanger in een ruimte vol met groen of als ton-sur-ton kleur met andere natureltinten voor een fantastisch effect.

Lees ook meer over andere interieur trends in 2021.

Zelf een muur schilderen?  

Lees ook hoe je zelf een muur schildert.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven