Interieur & Stylingadvies voor een perfecte ambiance gratis informatie en inspiratie
Gratis informatie en inspiratie voor Interieur & Stylingadvies
Interieur & Stylingadvies voor een perfecte ambiance
Gratis informatie en inspiratie voor Interieur & Stylingadvies

voor een perfecte ambiance

Interieur kleuren 2020 Chinese Porcelain en Tranquil Dawn

Interieur kleuren 2020

Is jouw interieur dit jaar toe aan een nieuwe look en wil je verandering doorvoeren op basis van de kleuren in je interieur? Misschien zijn dé interieur kleuren van 2020 dan wel iets voor jou. Maar welke kleuren zijn dé interieur kleuren van 2020? Lees daarover meer in dit blog.

Waarom behoort een kleur tot dé interieur kleur van het jaar?

Om te kunnen bepalen wat dé interieur kleur van 2020 is, dient allereerst gekeken te worden naar wat gerenommeerde verffabrikanten als Sikkens, Sigma, Flexa, Histor, Wijzonol, etc. hierover zeggen.

Dé interieur kleur van 2020 volgens Sikkens

Sikkens stelt de kleur Trankquil Dawn als dé interieur kleur van 2020: “Tranquil Dawn™ is een verfijnde, vloeiende tint, geïnspireerd op de ochtendhorizon, die ergens tussen groen, grijs en blauw inzit. Het ademt kalmte en helderheid en past daardoor perfect bij het gevoel dat op dit moment leeft in de wereld. Het brengt meer menselijkheid in architectuur en interieurdesign van nu.”

Dé interieur kleur van 2020 volgens Sigma

Sikkens stelt Chinese Porcelain als dé interieur kleur van 2020: “Chinese Porcelain is een mix van kobalt en moody, inktblauw die zorgt voor kalmte en rustgevende slaap en tegelijkertijd een sfeer van hoop creëert – een groot goed in een rusteloze wereld.”

Dé interieur kleur van 2020 volgens Flexa

Flexa stelt de kleur Trankquil Dawn als dé interieur kleur van 2020: “Tranquil Dawn ligt net als de vluchtige ochtendlucht in het midden tussen groen, blauw en grijs. De perfecte kleurtrend voor 2020.”

Dé interieur kleur van 2020 volgens Histor

Histor stelt de kleur Chinese Porcelain als dé interieur kleur van 2020: “Chinese Porcelain is een prachtige mix van kobalt- en inktblauw. De diepe, krachtige blauwtint neemt je mee naar de natuur en roept associatie op met balans en stilte.”

Wanneer we uitgaan van het oordeel van bovengenoemde verffabrikanten is op vallend dat twee van de vier merken dezelfde kleur, als dé interieur kleur van 2020 aanhouden. Flexa en Sikkens stellen Tranquil Dawn als dé kleur van 2020 en Sigma en Histor stellen Chinese Porcelain als dé kleur van 2020. Andere, bekende verffabrikanten laten tot nog toe weinig los over welke kleur zij zien als dé interieur kleur van 2020.

Wanneer we verder op onderzoek uitgaan, komen we erachter dat Flexa en Sikkens beide onderdeel zijn van het wereldwijd opererende merk Akzonobel. Aan de hand van dit gegeven kan dus worden verklaard waarom beide merken Tranquil Dawn als dé kleur van het jaar 2020 stellen. Sigma en Histor behoren tevens beide tot één groter opererend merk namelijk het Amerikaanse PPG Industries waardoor ook hier te verklaren is waarom beide Chinese Porcelain als dé kleur van het jaar 2020 stellen.

Wat is dé interieur kleur van dit jaar?

Bekend is dus dat zowel Tranquil Dawn als Chinese Porcelain dé interieur kleuren van 2020 worden zijn. Zie onderstaand de kleuren. Ondanks dat beide kleuren zeer van elkaar verschillen is de gedachte achter de kleuren hetzelfde. Beide nemen sereniteit als uitgangspunt.

Chinese Porcelain is een mix van kobalt- en inktblauw waaruit een diepe, krachtige blauwtint uit voortkomt en die je meeneemt naar de natuur en associaties oproept als balans en stilte.

Tranquil Dawn is geïnspireerd op kleuren van het ochtendlicht te midden van groen, blauw en grijs waarbij de kleuren lijken te veranderen op basis van de tinten waarmee deze kleur wordt gecombineerd.

Chinese Porcelain de kleur van het jaar 2020
Interieur kleur 2020 Tranquil Dawn huiskamer

Tip: Lees meer over hoe je kleurcombinaties maakt met Chinese Porcelain en Tranquil Dawn op basis van de 60/30/10-regel.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven