Interieur & Stylingadvies voor een perfecte ambiance gratis informatie en inspiratie
Gratis informatie en inspiratie voor Interieur & Stylingadvies
Interieur & Stylingadvies voor een perfecte ambiance
Gratis informatie en inspiratie voor Interieur & Stylingadvies

voor een perfecte ambiance

Dimbaar

Of een lichtbron wel of niet dimbaar is, is van groot belang voor zowel de sfeer in een ruimte als de functie van de verlichting. We kennen allemaal de reguliere dimmers die de lichtopbrengst van een lichtbron dimmen. Echter steeds vaker zien we ook dat een dimmer de lichtkleur of beide aspecten zowel de lichtopbrengst als de lichtkleur kan dimmen. Wil je verlichting dimmen? Let er dan goed op of de lichtbron ook daadwerkelijk dimbaar is.

Dimbare lichtopbrengst

Is een lichtbron dimbaar? Dan bepaal je in een handomdraai de sfeer in een ruimte doordat je de lichtopbrengst met behulp van de dimmer eenvoudig aanpast. Let wel op dat het dimbereik van de dimmer zelf groot genoeg is. Indien de dimmer over een laag dimbereik beschikt, dan is het verschil in de lichtopbrengst tussen de hoogste en de laagste stand minimaal. Hoe groter het dimbereik des te meer mogelijkheden je hebt met je verlichting. Beschikt de dimmer namelijk over een groot dimbereik? Dan is het tevens mogelijk om de functie van het licht in de ruimte aan te passen. Creëer algemeen licht door de dimmer vol open te zetten en creëer sfeer licht door de dimmer terug te draaien naar de gewenste hoeveelheid licht.

Dimbare lichtkleur

Naast een dimbare lichtopbrengst beschikken steeds meer lampen over de mogelijkheid om de lichtkleur te dimmen. Je dimt hiermee verlichting naar bijvoorbeeld een warm witte lichtkleur of naar een koel witte lichtkleur.

Het dimmen van de lichtopbrengst en de lichtkleur

Er bestaan ook lichtbronnen waarbij je beide factoren, dus zowel de lichtopbrengst als de lichtkleur kunt dimmen. Door deze eigenschap biedt dimbare verlichting je tal van mogelijkheden voor wat betreft de functie en de sfeer van de verlichting.

Scroll naar boven